De Bee-Bot is een handzame robot die je een bepaalde route kan laten lopen. De naam Bee-Bot verwijst naar een robot in de vorm en kleuren van een bij.

Als je de Bee-Bot op de mat plaatst programmeer je vooraf welke route de Bee-Bot gaat lopen. Dat kan door middel van de knopjes. Op de bovenzijde van het robotje bevinden zich de volgende knopjes:

Voor- en achteruit,
Links- en rechtsaf,
‘GO’ (om de Bee-Bot te laten lopen)
X om de voorgeprogrammeerde route te wissen en een pauzeteken om tijdens de route de Bee-Bot even te laten pauzeren.
Aan de onderzijde zit de aan/uit knop wat betreft de Bee-Bot. Daarnaast is er een knopje om het geluid aan of uit te zetten.

Om te programmeren moet het kind zich goed verplaatsen in de Bee-Bot. Want als je 2 keer naar rechts achter elkaar gaat, dan draait de Bee-Bot om zijn eigen as en staat hij ineens de andere kant op. Bee-Bot kan tot maximaal 40 stappen onthouden.

Als de Bee-Bot aan het einde van de route is, knipperen de ogen (door middel van lampjes) en maakt hij het geluid wat klinkt als ‘bestemming bereikt’. Daarna moet de route worden gewist door de X-knop in te duwen. Wanneer je dit niet doet en opnieuw op GO klikt, start de Bee-Bot dezelfde route opnieuw.

Ga naar: Voorbeelden van opdrachten