Op het IKC Juliana werken we met de app ‘Parro’. 

Dat is een app, gekoppeld aan ons leerlingvolgsysteem, waarmee we onze oudercontacten willen optimaliseren. 

U ontvangt van ons een e-mail waarmee u Parro kunt activeren. Hierin staat een koppelcode die u kunt gebruiken om gekoppeld te worden aan de groep van uw kind. De app is te vinden bij de App store of Google Play . U kunt ook via de computer inloggen via https://talk.parro.com 

De app van Parro voldoet aan de reglementen rondom de AVG wetgeving. Als u de app gebruikt gaat u akkoord met alle onderstaande mogelijkheden. 

Wat is er in de app allemaal mogelijk?

  • Met enige regelmaat stuurt de leerkracht alle ouders van zijn/haar groep een bericht. Dit kan een foto zijn van een activiteit of een mededeling die belangrijk is voor alle ouders/verzorgers. Als ouder kunt u de foto’s voor privégebruik downloaden, maar een foto waar andere kinderen op staan mag alléén met toestemming van de betreffende ouders worden gedeeld.
  • In de app staat een agenda. Alleen de activiteiten die voor die groep georganiseerd zijn, komen er in te staan. De schoolactiviteiten niet, deze staan in de kalender, op de site en in de nieuwsflits.
  • De leerkracht kan u een persoonlijk bericht sturen. Over voortgang, gedrag of bijzonderheden van een kind communiceren we niet via de app.
  • U kunt ook de leerkracht een bericht sturen. Dit zijn korte en praktische berichtjes. U kunt bijvoorbeeld via de app doorgeven dat uw kind ziek is, later komt of op een bepaalde dag naar de huisarts of tandarts moet. Voor vragen of andere opmerkingen kunt u de leerkrachten mailen of bellen. 
  • Er staan ook groepsberichten in. De leerkracht heeft deze groep aan het begin van het schooljaar aangemaakt. Hier kunnen alle ouders op een bericht reageren. Voor de groepsouder is dit fijn, zodat die gemakkelijk ouders kan benaderen voor een activiteit o.i.d.
  • U kunt ook een andere ouder van de groep een bericht sturen. Makkelijk om een speelafspraak te regelen of iets anders aan die ouder te vragen.

We streven naar een vlotte communicatie, maar de leerkrachten zijn niet verplicht direct te reageren. Voor echt dringende zaken kunt u dus het beste naar school bellen.

Privacy voorkeuren

Aan het begin van ieder schooljaar vragen wij de ouders/verzorgers opnieuw om hun voorkeuren op te geven. Dit staat overigens niet vast voor een heel jaar. U kunt op elk moment uw voorkeuren wijzigen en daarvan de leerkracht op de hoogte stellen. 

Hoe kunt u uw voorkeuren aangeven? Dat kan heel gemakkelijk via Parro. Veilig én met een vermindering van onze administratiedruk. Om deze voorkeur aan te geven kunt u de volgende stappen doorlopen.

  • Open de app van Parro
  • Ga onderaan naar het vierde tabblad ‘Instellingen’.
  • Tik op Privacy-voorkeuren.
  • Geef per kind aan wat de voorkeuren zijn, via de stipjes of het potloodje achter het kind. 

Door Parro in te zetten voor het verzamelen van privacy voorkeuren hoeven wij geen brieven meer uit te delen en u hoeft deze niet meer in te vullen. Maar, nog wel belangrijker, wij hoeven niet meer handmatig de reacties van de ouders/verzorgers over te nemen in ons leerlingsysteem.