Groep 4A

Welkom op de pagina van groep 4a

In onze gezellig groep 4a zitten 21 kinderen. Juf Maria staat op maandag en dinsdag voor de klas en juf Daniëlle de rest van de week.

Wat doen we zoal in groep 4?
Bij de start van de dag om 8.25 uur, begroeten we de kinderen bij de deur. Daarna beginnen we met de lessen, dit gebeurt veelal met zelfstandig lezen of extra oefenen op de chrombook. Drie keer in de week luisteren de kinderen naar een Bijbelverhaal. We leren de kinderen de psalmen en andere Bijbelse liederen. Op vrijdag maken de kinderen een Bijbelse verwerking. Het rekenen met sommen tot de honderd staat centraal en de tafels van 1 t/m 5. Het is hiervoor belangrijk dat ouders thuis met de kinderen oefenen, het liefst een aantal keer in de week.
Drie keer in de week werken de kinderen op de chromebooks aan rekenen en spelling. We besteden veel aandacht aan het tempolezen. De kinderen gaan de hoofdletters leren schrijven. Met verkeer oefenen we hoe ze zich veilig in het verkeer moeten begeven. Wekelijks is er een handvaardigheid- of tekenles en op vrijdag hebben we gym.

Psalm
Elke maandag zeggen we de Psalm op. De actuele Psalmlijst is te vinden op de site.

Gym
Op maandag en donderdag gaan we naar de gymzaal. Kinderen mogen alleen mee gymmen als ze hun gymspullen mee hebben.

Juf Bernadine Demmer

ma/di/wo

bernadine@ikcjuliana.nl

Meester Toby Drost

wo/do/vr

toby@ikcjuliana.nl