Groep 4A

Welkom op de pagina van groep 4a

In onze gezellig groep 4a zitten 25 kinderen. Juf Bernadine staat op maandag, dinsdag en woensdag voor de klas. Op woensdag, donderdag en vrijdag staat meester Toby voor klas.

Wat doen we zoal in groep 4?
Bij de start van de dag om 8.25 uur, begroeten we de kinderen bij de deur. Daarna beginnen we met de lessen, dit gebeurt veelal met zelfstandig lezen of extra oefenen op de Chromebook. Drie keer in de week luisteren de kinderen naar een Bijbelverhaal. We leren de kinderen de psalmen en andere Bijbelse liederen. Op vrijdag maken de kinderen een Bijbelse verwerking. Het rekenen met sommen tot de honderd staat centraal. Ook beginnen we in groep 4 met het leren van de tafels. Het is hiervoor belangrijk dat ouders thuis met de kinderen oefenen, het liefst een aantal keer in de week.
Drie keer in de week werken de kinderen op de Chromebooks aan rekenen en spelling. We besteden veel aandacht aan het tempolezen. De kinderen gaan de hoofdletters leren schrijven. Met verkeer oefenen we hoe ze zich veilig in het verkeer moeten begeven. Wekelijks is er een handvaardigheid- of tekenles en op maandag en woensdag hebben we gym.

Psalm
Elke maandag zeggen we de Psalm op. De actuele Psalmlijst is te vinden op de site. Bij elke week hoort ook een Bijbelvers dat we iedere dag behandelen en leren.

Gym
Op maandag en woensdag gaan we naar de gymzaal. Kinderen mogen alleen mee gymmen als ze hun gymspullen mee hebben.

Juf Bernadine Demmer

ma/di/wo

bernadine@ikcjuliana.nl

Meester Toby Drost

wo/do/vr

toby@ikcjuliana.nl