Groep Libelle heeft momenteel 23 kinderen van 4 , 5 en 6 jaar. Gedurende het schooljaar komen er nog kinderen bij die 4 jaar worden. 

We starten de schooldag vaak met een open inloop. De kinderen geven de juf een hand en zeggen ‘goedemorgen’ , daarna kijken ze op het digikeuzebord wat ze mogen doen : een werkje maken, puzzelen, in de huishoek, met de kapla of iets anders. Elke week kunnen ze uit andere dingen kiezen. Nadat ze een poosje gespeeld hebben , gaan we in de kring om de dag te openen met gebed, zingen, luisteren naar een bijbelverhaal, kijken welke dag het is, vertellen wat ze hebben meegemaakt thuis, enz.  We eten ons fruit op en gaan lekker buiten spelen op ons prachtige plein of gaan naar de gymzaal. 

De kinderen leren gedurende het schooljaar een heleboel: tellen, herkennen van cijfersymbolen, meten, luisteren naar mooie prentenboeken, daardoor leren ze veel nieuwe woorden en letters herkennen. Rijmen, spelletjes, muziek en bewegen, kortom: een heleboel dingen waardoor ze zich goed kunnen ontwikkelen. 

We vinden het belangrijk dat de sfeer goed is in de klas en dat iedereen zich prettig en veilig voelt.  We doen spelletjes om elkaar goed te leren kennen en leren hoe je op een goede manier met elkaar omgaat. De kanjertraining helpt hierbij. 

We werken in de kleutergroepen rond een thema. Daar werken we ongeveer 6 weken over. We laten de kinderen met ideeën komen om de hoeken in te richten en ze nemen zelf spullen mee zodat ze er echt goed over nadenken en enthousiast en betrokken zijn. 

Tijdens het spelen en werken observeren we de ontwikkeling van de kinderen aan de hand van leerlijnen. We vinden het belangrijk dat ze zelfstandig kunnen werken, dan heeft de leerkracht tijd om in een kleine kring met verschillende groepjes op ieders eigen niveau te werken. 

De kinderen oefenen de fijne motoriek door te kleuren, knippen, kleien, spelen met water, zand, scheerschuim, kralen enz.  De grote motoriek komt aan bod bij het buiten spelen op ons prachtige plein of in de grote gymzaal met heel veel materiaal. 

We zijn heel blij dat we zo prettig kunnen werken en spelen in ons mooie nieuwe schoolgebouw. 

Juf Nellie van Engelenburg

ma t/m wo

nellie@ikcjuliana.nl

Juf Willemien Versteeg

do en vr

willemien@ikcjuliana.nl