Lieveheersbeestje

Welkom op de pagina van het Lieveheersbeestje
In het Lieveheersbeestje zijn we met 21 kinderen gestart. In oktober komen er nog twee kinderen bij. Op maandag en dinsdag is Ineke Lether in de groep en op donderdag en vrijdag Corry Voorwinden. De woensdag doen zij om en om.
In de groep zitten kinderen in de leeftijd van 4,5 of 6 jaar. De activiteiten die wij doen zijn gericht op de ontwikkeling en leeftijd van ieder kind.

Wat gebeurt er zoal in groep 1-2?
De dag start met een open inloop of met een kring. Met de open inloop kunnen kinderen direct aan de slag met een opdracht of ze maken zelf een keus op het digikeuzebord.
In de kring is er ruimte om je verhaal te vertellen, we benoemen de dag, het seizoen of de maand. We bekijken de activiteiten van de dag, zingen een lied en bidden samen. Drie keer per week vertellen we een verhaal uit de bijbel en op vrijdag doen we een verwerking.

Leerlijnen
In de kleutergroepen werken we rond thema’s. Dat kunnen de seizoenen of feesten zijn maar we kiezen ook graag onderwerpen waarbij we nieuwe dingen kunnen leren. Bij de opening van een nieuw thema maken we er een klein feestje van zodat we er zin in krijgen om nieuwe dingen te leren. Alle activiteiten zijn gericht op het thema en hebben een leerlijn. De leerkrachten observeren de kinderen tijdens hun spel zodat ze weten wat ieder kind nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

Open inloop
Op dinsdag- of donderdagmorgen is de open inloop ook voor ouders. Van 8.15 uur tot 8.30 bent u welkom om te zien waar uw kind mee bezig is. Om 8.30 gaat de klasdeur dicht en begint de schooldag.

 

Juf Ineke Lether

ma/di/wo

ineke@ikcjuliana.nl

Juf Corry Voorwinden

wo/do/vr

corry@ikcjuliana.nl