Groep 4B

Welkom op de pagina van groep 4b
Er zitten 20 kinderen in onze groep 4b.
We werken vooral aan de basisvaardigheden van lezen, rekenen en taal. De lessen passen we hierbij zoveel mogelijk aan op het niveau van het kind. We verrijken de lessen regelmatig met bewegingsactiviteiten. Ook besteden we veel aandacht aan sociale vaardigheden. Contact met ouders vinden we belangrijk en we nemen daar dan ook graag de tijd voor via een gesprek, mail of Parro.

Wat doen we zoal in groep 4?
Bij de start van de dag begroeten we de kinderen bij de deur. Daarna beginnen we met de lessen, dit gebeurt veelal met zelfstandig lezen. Drie keer in de week luisteren de kinderen naar een Bijbelverhaal. We leren de kinderen de psalmen en andere Bijbelse liederen. Op vrijdag maken de kinderen een Bijbelse verwerking.
Het rekenen met sommen tot de honderd staat centraal en de tafels van 1 t/m 5 en 10. Het is hiervoor belangrijk dat ouders thuis met de kinderen oefenen, het liefst een aantal keer in de week.
Drie keer in de week werken de kinderen op de chromebooks aan rekenen en spelling. We besteden veel aandacht aan het tempolezen. De kinderen gaan de hoofdletters leren schrijven. Met verkeer oefenen we hoe ze zich veilig in het verkeer moeten begeven. Wekelijks is er een handvaardigheid- of tekenles en op maandag en donderdag hebben we gym.

Daniëlle Goorhuis

ma/wo/do/vr

danielle@ikcjuliana.nl

Maria van Vliet

di

maria@ikcjuliana.nl