Aanmelding

Hierbij het stappenplan om uw kind aan te melden voor de BSO

  • Stap 1: Inschrijven via de link op de website Inschrijven opvang (rosasoftware.nl)
  • Stap 2: U ontvangt een bevestiging van inschrijving.
  • Stap 3: Een half jaar voor de (eventuele) startdatum neemt de opvang contact met u op of er definitief plek is op de door u aangegeven opvangdagen

Meest gestelde vragen over de BSO:

Met welke leeftijd kan ik mijn kind het beste opgeven voor de BSO?

Ongeveer met 2 jaar.

Als mijn kind op de wachtlijst staat, is er dan automatisch plek voor mijn kind?

Nee. Een plek op de wachtlijst houdt in dat we een half jaar van tevoren kunnen aangeven of er plek is voor uw kind op de BSO.

Mijn kind zit op het kinderdagverblijf. Moet ik hem of haar ook opgeven voor de BSO?

Wanneer u wilt dat uw kind doorstroomt van het kinderdagverblijf naar de BSO als deze vier jaar is, dient u uw kind hiervoor aan te melden. Dit kan door een aanmeldmail te sturen naar opvang@ikcjuliana.nl. Ook hiervoor geldt: we kunnen een half jaar van tevoren aangeven of er plek is voor uw kind.

Houden jullie ook rekening met broertjes en zusjes?

Ja, dit proberen wij zoveel mogelijk te doen. Dit is alleen niet altijd haalbaar. Ook hiervoor geldt: we kunnen een half jaar van tevoren aangeven of er plek is voor uw kind.

Kunnen jullie de groep(en) niet wat groter maken?

Wij kunnen de groep(en) niet zomaar groter maken. Hiervoor zijn we verbonden aan regels van de GGD omtrent groepsgrootte, leidster ratio en dergelijke. Natuurlijk houden we de mogelijkheden voor optionele uitbreidingen in de gaten doen we ons uiterste best om zoveel mogelijk kinderen een plek op de BSO te kunnen bieden.

Welke contracten bieden jullie aan op de BSO?

Het 40 weken contract  (40 schoolweken van 14:00-18:00 uur) of 52 weken contract (40 schoolweken van 14:00 – 18:00 uur en 12 vakantieweken van 08:00 – 18:00 uur)

Vallen studiedagen binnen het contract?

Nee, studiedagen vallen altijd in de reguliere schoolweken. Uw kind is dan de reguliere tijden welkom op de BSO (14:00 – 18:00 uur).

Wel proberen we altijd te kijken of het mogelijk is om extra BSO te regelen (08:00 – 14:00 uur) Dit is afhankelijk of er genoeg aanmeldingen zijn en of er voldoende personeel beschikbaar is. De uren worden extra in rekening gebracht.

Mijn kind is een keer niet geweest op de BSO. Kunnen die uren gebruikt worden voor de studiedag?

Ja dit is mogelijk. Hierbij is het belangrijk dat u kind goed is afgemeld op die dag en u de datum door kunt geven.