Bag2school kleding inzameling

Vanaf maandag 4 oktober doen we weer mee met de kledinginzamelactie Bag2school. Een mooi moment om de kledingstapels weer door te nemen en kijken wat er bewaard kan worden. En niet alleen kleding kan erin, maar ook lakens, gordijnen, knuffelbeesten, riemen, handtassen en schoenen (graag aan elkaar gebonden). Per kilo krijgen we €0,30. U kunt de spullen in een vuilniszak doen en bij de hoofdingang neerzetten. Wij zorgen ervoor dat ze binnen komen. De actie loopt tot en met donderdag 14 oktober.

Benieuwd naar het verhaal achter Bag2school?

Bag2School Nederland verzamelt kleding van scholen en kinderdagverblijven en keert per kilo een bedrag uit. Bag2School wil de afvalberg niet nóg hoger maken en deze wijze van werken is een mooie manier om van niet meer gebruikte kleding af te komen. Daarnaast helpt het ons te sparen voor (doel van actie). Bag2School Nederland heeft sinds de start in 2006 al meer dan 1,5 miljoen euro uitgekeerd!

In Nederland gaat er in totaal ongeveer 124 miljoen kilo textiel met het restafval mee, terwijl er maar 70 miljoen kilo ingezameld wordt voor recycling en hergebruik. En dat terwijl 65% van het textiel dat nu bij het restafval terecht komt gewoon hergebruikt of gerecycled had kunnen worden. Heel erg zonde dus en ook nog eens heel slecht voor het milieu. Bag2school biedt de ideale oplossing.

Nadat de kleding is opgehaald, wordt de kleding gewogen en op vrachtwagens geladen voor export. Alle kleding die wordt ingezameld, wordt, al dan niet gesorteerd, verkocht aan importeurs en groothandelaren in West- en Oost-Europa, Afrika en Azië. 80% van deze kleding wordt als kleding hergebruikt en de overige 20% gaat naar de recyclingindustrie voor de productie van bedden, sokken, dekens en schoonmaaktextiel. Bag2School is dus geen goede doelen organisatie, maar een bedrijf.