Schoolzuivel

Van 1 november 2021 t/m 8 april 2022 krijgen de kinderen gratis twee keer per week Schoolmelk aangeboden! IKC Juliana is namelijk ingeloot om dit schooljaar Schoolmelk te ontvangen.

Met Schoolmelk zorgen we dat alle kinderen in de klas een gezonde keus krijgen aangeboden door kennis te maken met zuivel, een gezond alternatief op suikerhoudende drankjes dat valt binnen de Schijf van Vijf. 

In het kort houdt Schoolmelk het volgende in:

  • Gratis lekkere koude zuivel voor ieder kind dat zuivel drinkt / wil drinken. 
  • Elke dinsdag en donderdag een glas melk of karnemelk, 20 weken lang 
  • Zuivel beschikbaar voor elk kind.
  • Aanleren van gezonde eetgewoontes.

Schoolmelk wordt aangeboden door FrieslandCampina en wordt ondersteund door de Europese Unie en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

 

Aanleiding en achtergrond

Schoolmelk is een bestaand initiatief van FrieslandCampina waarmee al jaren zuivel op school wordt gefaciliteerd met abonnementen via ouders. In het schooljaar 2020/2021 zijn we gestopt met de abonnementen om juist alle kinderen op school van zuivel te kunnen voorzien. Een gezonde keus aanbieden werkt namelijk aanstekelijk en zo kunnen alle kinderen meedoen. Er hebben 200 scholen deelgenomen aan de pilot van het EU-Schoolzuivelprogramma. De pilot werd gefinancierd door FrieslandCampina en de Europese Unie. Er waren voor de school en ouders géén kosten verbonden aan de pilot. Dit jaar zal schoolzuivel weer aangeboden worden voor alle kinderen op school en zullen er géén kosten aan verbonden zijn.

Beoordeling Schoolzuivelprogramma

Dit nieuwe programma is in schooljaar 2019/2020 en schooljaar 2020/2021 getest door team Schoolzuivel van FrieslandCampina en wordt door de deelnemende scholen gewaardeerd met een 8.4!*

* Bron: evaluatie Schoolzuivelprogramma 2020-2021 door Right Marktonderzoek. Bekijk hier de volledige resultaten van dit onderzoek.