Schoolfruit

Van 15 november t/m 22 april krijgen de kinderen van groep 1 t/m 8 gratis drie porties groente en fruit per week. IKC Juliana doet namelijk mee aan EU-Schoolfruit! Ook zijn er lessen over fruit, groente en gezonde voeding. Met EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten fruit en groente te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook leuk!

De drie vaste groente- en fruitdagen zijn nog niet bekend. We weten op dit moment nog niet op welke dag het fruit geleverd wordt.

Zodra de leverancier en dag van levering bekend is zullen we u informeren welke dagen de kinderen fruit krijgen en waar u informatie kunt vinden welk stuks fruit of groente er geleverd wordt. Zit er iets tussen wat uw zoon of dochter echt niet lekker vindt, dan mogen ze zelf een stuk groente of fruit meenemen van huis.

Het EU-Schoolfruitprogramma is een goede start om de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit per dag te halen. Het is een initiatief van de Europese Unie, het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het Steunpunt Smaaklessen & EU-Schoolfruit. Het programma wordt ondersteund door het Voedingscentrum.

De groente- en fruitverstrekkingen worden gefinancierd door de Europese Unie. Er zijn voor de school en de ouders géén kosten verbonden aan het programma. Tips voor ouders vindt u op deze website